Søndag, August 07, 2022
   
Text Size

Indhold

Vi ved, det er meget svært, at avle ruhårede hønsehunde af god kvalitet, fordi der er så mange ting både brugs,- og eksteriør mæssigt at tage hensyn til – men vi har mod på at prøve, trods alt.
Med vores lille ”køkken-opdræt” af ruhårede hønsehunde forsøger vi at lave race-typiske, brugs og prøvehunde at høj kvalitet.

Målet med vores opdræt er, at opdrætte ruhårede hønsehunde som også kan bruges af den almindelige jæger. Hundene skal være lette, at dressere – have stor jagtlyst – være lette at omgås – være HD-fri og race-typiske og vigtigst af alt gode legekammerater for børnene.

Vores ”stammoder” var Nyramskov´s H Ronja. Ronja, har et godt gemyt – legede med børn og omgås andre hunde, uden at ”kny”. Vores eget "afkom" Smørmosens B Tanni mener vi ligeledes har vist gode takter og vi forventer hun skal være vores kommende avlstæve.For os betyder det meget, at en hund kan tilpasse sig de omgivelser den bliver budt – dette har Ronja og Tanni bevist de kan.

Søren har altid sat stor pris på, at gå på jagt med en hund som udmærker sig ved, at være god både før og efter skuddet. Derfor valgte vi selv, en ruhåret hønsehund.

Søren har selv alsidig jagt og dette kræver en meget alsidig hund. vore tæver har stor vandpassion, er en sikker apportør, går Schweiss spor, kan rapporterer og har en sikker stand. For os er det en god "jagtkammerat" – en man kan stole på.

Vi håber vores ønske om at opdrætte HD-frie, let dresserbare hunde, med et godt eksteriør, stor jagtlyst og gode brugs-egenskaber og et godt gemyt, må gå i opfyldelse.

 

 
ruhaaret_320x213verdensudstilll        ronja2

 

anni-loebetur

© Kennel Smørmosen 2009